Vacante mai ieftine, dupa Sarbatori

Vacante mai ieftine! Cine nu a plecat inca in concediu in perioada sarbatorilor de iarna ar putea pleca acum in vacanta. Este si mai avantajos, deoarece, indiferent de destinatia aleasa, preturile pachetelor turistice s-au redus considerabil.

Pentru ca cererea nu mai este atat de mare ca in perioada Craciunului sau a Revelionului, fie ca vorbim despre o statiune montana din Romania sau despre schiat pe o partie din Austria, pretul este chiar si cu 50 la suta mai mic, in functie de hotelul pentru care se opteaza.

variante pentru fiecare gust si buzunar. Astfel, pentru cei care care prefera vacanta in Romania, cele mai multe oferte sunt pentru statiunile de pe Valea Prahovei. De revelion, la Poiana Brasov, la un hotel de patru stele, pachetul de patru nopti de cazare, cu cina festiva dar si cu spectacol inclus pentru noapte dintre ani ajungea chiar si la 2060 de lei. Acum, pretul este de 1280 de lei, adica aproape la jumatate. La Sinaia, la un hotel de patru stele o camera ajungea pe noapte la 515 de lei. La numai doua saptamani, preturile s-au redus, iar noapte de cazare este acum 322 de lei. O reducere si mai spectaculoasa se inregistreaza la Predeal. Acolo, patru nopti la un hotel de trei stele, cu demipensiune si masa festiva costau la sfarsitul anului trecut 3300 de lei. Acum, la acelasi hotel, fara masa festiva platiti 920 de lei, cu 70 la suta mai putin. Si la hotelurile din Brasov, Azuga sau Busteni s-au operat reduceri asemanatoare.

Daca in schimb va doriti sa ajungeti pe o partie din Austria, agentiile de turism va propun sejururi mai ieftine chiar cu 30 la suta. Astfel, la un hotel de patru stele, sapte nopti de cazare cu demipensiune si masa festiva costau aproape 800 de euro. Aceleasi conditii, fara masa de revelion, le obtineti acum contra a 530 de euro. Si pentru destinatiile exotice s-au mai redus preturile. De exemplu, pentru sapte nopti in Egipt, in perioada Sarbatorilor, un turist achita la un hotel de patru stele circa 720 de euro, in timp ce acum, sejurul nu costa mai mult 500 de euro. Hotelierii au ieftinit cazarea si in Turcia, Grecia sau Tunisia. Agentiile de turism au insa vesti mai bune pentru cei care isi vor lua vacanta abia la sfarsitul lunii februarie. Atunci, va exista un nou val de reduceri.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.